سرگردانی دلار در دوراهی سیاست و اقتصاد پیشبینی قیمت دلار در روز چهارشنبه ۵ آبان
جارستان : روند کاهش قیمت دلار در روزی که حاشیههایی برای جایگاههای سوخت رخ داد و شاهد رجزخوانی مشاور امنیتملی کاخ سفید و وزیر خارجه انگلیس برای ایران بودیم، غافلگیرکننده است؟ پس لابد خبر ندارید علی باقریکنی برای مذاکرات مقدماتی برجام وارد پایتخت بلژیک شده است. قیمت دلار امروز چهارشنبه ۵ آبان شانس زیادی برای
جارستان : روند کاهش قیمت دلار در روزی که حاشیههایی برای جایگاههای سوخت رخ داد و شاهد رجزخوانی مشاور امنیتملی کاخ سفید و وزیر خارجه انگلیس برای ایران بودیم، غافلگیرکننده است؟ پس لابد خبر ندارید علی باقریکنی برای مذاکرات مقدماتی برجام وارد پایتخت بلژیک شده است.
قیمت دلار امروز چهارشنبه ۵ آبان شانس زیادی برای صعود ندارد و اگر اوضاع خوب پیش برود، بهاحتمال زیاد میتوانیم شاهد افت بیشتر نرخ بازار آزاد باشیم. این در حالی است که تقریبا همه انتظار داشتیم روند قیمت اسکناس آمریکایی در هفته جاری بیهیچ رحم و مروتی صعودی باشد. دست برقضا بر پایه همین تحلیلها دلار روزهای اول هفته را با توپ پر شروع کرد، اما دیروز سهشنبه چارهای جز عقبنشینی نداشت و نهایتا در ساعت ۱۰ شب سهشنبه، وقتی دلالان در بازار معاملات فردایی بهکار خود پایان دادند نتیجه گرفتیم قیمت دلار امروز چهارشنبه ۵ آبان، آرام و رام و با در نظر گرفتن شرط و شروطی کاهشی خواهد بود.
سرگردانی دلار در دوراهی سیاست و اقتصاد
دلار بازار آزاد در آخرین روز مهرماه، با نرخ ۲۷ هزار و ۴۵۰ تومان بهکار خود پایان داد، اما در نخستین روز از هفته جدید یعنی شنبه اول آبان صرافیهای تهران اسکناس آمریکایی را با قیمت ۲۷ هزار و ۶۵۰ تومان عرضه کردند. تحلیلهای مبتنی بر رشد قیمت دلار در این زمان ذاتا عامل عقلی یا منطقی نداشت و صرفا به این دلیل که مدتی است دلار بهصورت آلاکلنگی بالا و پایین میرود، صورت گرفته بود.
روز یکشنبه روی تقویم بهعنوان تعطیلی رسمی ثبت شده اما آنهایی که فکر میکردند افسار بازار بهدست دلالها میافتد، غافگیر شدند، چون قیمت دلار در این روز تغییر نکرد. دوشنبه سوم آبان، بازار آزاد ۲۰ تومان دیگر عقب نشست. در این زمان مثل روز روشن بود که نبود تقاضا و قحطی خریدار تعیینکننده جریان بازار آزاد ارز در ایران هستند. نهایتا دیروز سهشنبه تیر خلاص به بازار ارز شلیک شد و قیمت دلار به ۲۷ هزار و ۵۷۰ تومان رسید. این اتفاق در روزی که حاشیههایی برای بنزین و جایگاههای سوخت رخ داد و شاهد رجزخوانی جیک سالیوان، مشاور امنیتملی کاخ سفید و لیز تراس، وزیر خارجه انگلیس پیرامون مسائل مربوط به سیاست بودیم، غافلگیرکننده بهحساب میآید.
وضعیت قیمت دلار در ۲۴ ساعت گذشته
دلار روز سهشنبه ۴ آبان اتفاقات غریبی را پشت سر گذاشت؛ درست در ساعاتی که پمپبنزینها دچار اختلال شده بودند، فعالان بازار ارز فهمیدند این هفته هم آبی از دلار گرم نخواهد شد. بهطور طبیعی وقتی نرخ دلار در بازار آزاد کاهش پیدا میکند، در معاملات پشتخطی شاهد تلاشهایی برای رشد تعداد معاملات صورت میپذیرد. هدف بالا بردن قیمت دلار در معاملات صوری است. دلالان با این کار وانمود میکنند تقاضا زیاد است و مشتری فراوان، اما در عمل حتی چیزی بین خودشان دست بهدست نمیشود. با این حال حتی سمجترین دلالها دیروز متوجه شدند با واقعیت کنار بیایند و بپذیرند دلار خریدار ندارد. پس در ساعت ۲۲ قیمت دلار عمده را روی همان ۲۷ هزار و ۵۷۰ تومان رها کردند. هرچند اگر بخواهیم بدبینانه قضاوت کنیم باید بگوییم در پس این استراتژی نقشه و برنامهای وجود دارد؛ مثلا شاید بعضیها در بازار عمده ارز بدشان نمیآید موجودی رفقای ضعیفتر خود را از چنگشان خارج کنند و قدرت خودشان را افزایش دهند.
وضعیت بازار ارز میتوانست چهشکلی باشد؟
قیمت دلار در بازار آزاد این هفته میتوانست افزایشی باشد. آنهایی که بهطور مداوم پیگیر کار هستند، میدانند انتشار اخبار منفی درباره برجام و فعالیت هستهای ایران یکی از عوامل رشد قیمت دلار است. در سایه همین شیطنتها بهطور طبیعی دلار قادر بود اول به پله ۲۷ هزار و ۷۰۰ تومان برود، بعد تا ۲۷ هزار و ۸۰۰ تومان پیشروی کند و در ادامه وارد کانال ۲۸ هزار تومان شود. محض محکمکاری رفیق شفیق دلار، یعنی درهم توانست از سطح هفت هزار و ۵۰۰ تومان بگذرد. به عقیده بعضی تحلیلگران عبور درهم از این مرز علامت رشد قیمت دلار و برعکسش نمایانگر تمایل دلار به عقبنشینی است. با این حال دیروز قیمت فروش درهم در بازار آزاد هم کاهش پیدا کرد و از هفت هزار و ۵۲۵ تومان به هفت هزار و ۵۰۵ تومان رسید.
سیگنالهای مثبت پیرامون موضوع برجام را عامل آرامش فعلی بازار ارز میدانند. در این مدت یکبار نماینده ویژه آمریکا در امور ایران اعلام کرد که پنجره دیپلماسی هرگز بسته نخواهد شد و یک مرتبه هم بعد نخست وزیر انگلیس و رییس جمهور روسیه در مکالمهای تلفنی درباره توافق هستهای ایران، بر ضرورت حفظ برجام تاکید کردند. حوالی غروب هم خبر رسید هواپیمای حامل علی باقریکنی معاون وزارت امورخارجه ایران به منظور گفتگوهای مقدماتی درباره برجام در بروکسل فرود آمده است. هجوم سیل آسای اخبار مثبت سیاسی باعث تقویت نیروی خیر در بازار ارز شد و در عرض سه روز دلار را که در آستانه دستیابی به محدوده ۲۷ هزار و ۷۰۰ تومان بود، بهطور کامل در مسیری عکس بهحرکت وا داشت. بهاین ترتیب در پایان معاملات رسمی روز سهشنبه چهارم آبان قیمت دلار به ۲۷ هزار و ۵۸۰ تومان رسید و در معاملات پشتخطی شاهد قیمت ۲۷ هزار و ۵۷۰ تومان بودیم.
پیشبینی قیمت دلار در روز چهارشنبه پنج آبان
قیمت دلار امروز چهارشنبه ۵ آبان اوقاتی آرام را پشت سر میگذارد، ولی تنها در صورتی که قیمت درهم از نرخ هفت هزار و ۵۰۰ تومان فعلی پایینتر بیاید میتوانیم منتظر شکسته شدن مرز مقاومتی ۲۷ هزار و ۵۰۰ تومان باشیم. با این حال بد نیست روی دیگر سکه را هم در نظر بگیریم؛ چرا که نه، ممکن است ورق برگردد. همهچیز به حجم خریدها و حضور تقاضا در بازار بستگی خواهد داشت و در کنارش آنهایی که از رشد قیمت دلار نفع میبرند میتوانند با بزرگنمایی اخبار منفی جلوی افت قیمت دلار را سد کنند. این ادعاها میتواند چیزی مثل طرح ادعای آمریکا درباره دخالت ایران در حمله به پایگاه التنف سوریه باشد. مانور دادن روی تعلل بیشتر دو طرف مذاکره در بروکسل هم بهانه خوبی خواهد بود. بخصوص اگر بدانیم علی باقریکنی رفیق صمیمی سعید جلیلی است و پیش از این هم نشان دادهاند در مذاکره و گفتگو خیلی برای رسیدن به نتیجه عجله ندارند.
برچسب ها :بازار ازاد،قیمت ارز
- نظرات ارسال شده توسط شما، پس از تایید توسط مدیران سایت منتشر خواهد شد.
- نظراتی که حاوی تهمت یا افترا باشد منتشر نخواهد شد.
- نظراتی که به غیر از زبان فارسی یا غیر مرتبط با خبر باشد منتشر نخواهد شد.
ارسال نظر شما
مجموع نظرات : 0 در انتظار بررسی : 0 انتشار یافته : ۰